Onze bezetting

Trompet
Vacature

Flügelhorn
Roel Kortman
Thomas Gerritzen
Patrick Davina
Henri Speek
Rick ten Berge

Bariton / Tenorhorn
Stephan Kristen
Jarno Wiggers
Vacature
Vacature

Slagwerk
Jeroen Steenbeke

Klarinet
Toon Siers
Robert Horck
Marion Horck

Zang
Astrid Nijhuis
Vacature

Trombone
Frank Steenbeke
Vacature
Vacature

Bas
Martin Postma
Ben Spoelstra


Vacatures

Op dit moment hebben we vacatures op trompet, bariton, trombone en zang. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar gemotiveerde mensen om onze kapel te komen versterken. Heb je lichte ervaring en zou je het leuk vinden om Egerländer Musik te spelen, neem dan contact op met onze orkestmanager of kom een keer langs bij een repetitie of optreden.

Je bent van harte welkom bij De Lutter Muzikanten!

We repeteren op donderdagavond van 20:00 tot 21:30 bij:

Café / zalencentrum De Vereeniging
Dorpstraat 7
7587AA De Lutte


Onze dirigent

De muzikale leiding van de kapel is in handen van Willem Cageling.

De blaasmuziek is Willem Cageling met de paplepel ingegeven. Vader Willem speelde klarinet bij St. Joseph en in een kapel van de vliegbasis. Thuis werden de grammofoonplaten

van Ernst Mosch bijna grijs gedraaid, en dit genre heeft hem nooit meer losgelaten. Op de middelbare school stond vast dat hij muzikant wilde worden in een militair orkest, en zo geschiedde. Hij ging naar het conservatorium en bespeelt nu al jaren als beroepsmusicus de trombone bij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso in Assen. Daarnaast bleef de volksmuziek uit Midden-Europa lonken. “De sound van de baritons, vermengd met de zachte koperklanken van de flügelhorns.

Het specifieke ritme en de schwung die er ontegenzeggelijk in is te herkennen. Polka’s en walsen die melancholisch klinken en een soort van rust uitstralen”, verklaart hij zijn liefde voor de Egerländer. Voor Willem is wijlen Ernst Mosch een grootheid en dé orkestleider die in opvatting en klankkleur de böhmische blaasmuziek het beste vertolkte. Willem Cageling zat tussen de leden van de Oldenzaalse Bonkenbargkapel, de Glanerbrugger Muzikanten en zwaait sinds 1995 de dirigeerstok bij de Lutter Muzikanten.